Får vi göra en gång till?

515840296 Nu har vi lekt med appen Mosaika vid två tillfällen på fritids. Flera barn var från början mycket skeptiska och ville hellre spela Minecraft. Men jag hävdar bestämt att man måste kunna göra fler saker på en iPad än Minecraft – även om det är både kul och nyttigt. Alltså fick jag med mig de flesta. Vi har inte iPads så det räcker till en var men flera valde ändå att köra tillsammans på samma padda. Övriga samarbetade fast de hade varsin såklart.

Något enstaka barn börjar jobba ensam och vill inte hjälpa någon som ber om hjälp….. men det barnet behöver strax hjälp själv så det är ett övergående beteende. 🙂  Istället får jag bromsa så man inte hjälper fööör mycket.
– Ge ledtrådar, lös inte problemet åt varandra. Gör inte problemet åt någon annan – ge ledtrådar så de får tänka lite själva!! uppmanar jag.
Då uppstår ytterligare en dimension i samarbetet – att kunna tänka ut en ledtråd som är lagom hjälpsam så kompisen kommer framåt! 🙂

Efter första Mosaika- tillfället var det föräldrar som ringde oss och frågade vad det var för app – de vill ladda ner det hemma också.
Sen kom barnen och sa att de klarat det hemma men ville fortsätta ändå!

Igår var det flera grupper som kom i mål – första reaktionen hos flera var – Får vi göra en gång till?
Några barn har klarat spelet flera gånger hemma men vill ändå göra om – de har inte riktigt kontroll över alla problem i spelet ännu.

Jag tipsar också om appen ”Den förlorade staden” från samma företag – den fungerar på ungefär samma sätt. Vi har haft en omgång med den appen tidigare för en del av barnen, men nu får de barn som vill testa den.

Det är kul att samarbete, svårt ibland – svårt att dela med sig och dela lika -men nyttigt. Det är kul att sätta hjärnan på prov och klara av massa problem som dyker upp – riktigt svårt för en del, men får man hjälp och sen får göra en gång till så ger det mycket positivt. Både i självförtroende och kunskapsträning. Att se ett olösligt problem som ett mattetal…. – Jaha, kan jag tänka så! 🙂 Att få hjälp av en kamrat att leta sig fram till lösningen. Det är en go känsla!

 

Om ni när ni provar spelet som vuxna 🙂 absolut inte kommer vidare i spelet kan man få hjälp här:

Walkthrough för Mosaika

Annonser

Lämna en kommentar

Under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s